тел.:   (044) 226-20-43
факс: (044) 279-10-39

адреса: м. Київ, вул. Хрещатик 7\11

E-mail:   uks@coop.com.ua -, JavaScript

газета ВІСТІ

пропозиції для бізнесу


Профспілки

Виробництво

Промислова діяльність зародилася разом із споживчою кооперацією на базі дрібного виробництва ремісників та кустарів. Упродовж десятиліть в примітивних пристосованих приміщеннях вироблялися хліб, продукти первинної переробки овочів, фруктів, м’ясопродукти, і надзвичайно широкий асортимент товарів широкого вжитку. Потужний розвиток цієї сфери діяльності Укоопсілки розпочався в кінці 60-х років минулого століття з будівництва на промисловій основі хлібопекарських підприємств з кондитерськими цехами, консервних заводів, цехів з переробки м’яса, розливу безалкогольних напоїв. В наступні роки створювалися нові виробництва: макаронне, харчової рибної продукції, інших продовольчих і непродовольчих товарів народного споживання. Початок XXI століття ознаменувався новим етапом в розвитку кооперативної промисловості – технічним переоснащенням і модернізацією діючої матеріально-технічної бази підприємств.

виробничі лінії

В теперішній час виробничу галузь Укоопсілки представляють 265 підприємств і цехів:

– 117 з них випускають близько 50 тис. тонн хліба і хлібобулочних виробів (хліб формовий і подовий з пшеничного і житнього борошна різних ґатунків, включаючи змішаної валки, вироби булочні дрібно штучні і вагою до 500г, у т.ч. здобні, пироги, калачі, короваї тощо);

– структурними підрозділами хлібопекарських підприємств є 75 цехів з виробництва 3,5 тис. тонн кондитерських борошняних виробів та 16 цехів з виробництва 2 тис. тонн макаронних виробів;

– 40 спеціалізуються на виробництві 3 тис.тонн ковбасних та інших м’ясопродуктів (ковбаси варені, сосиски, сардельки, напівкопчені, варено-копчені, копченості);

– 63 бойні виробляють більше 4 тис.тонн м’яса та субпродуктів;

– 30 виробляють 1 тис.тонн харчової рибної продукції (риба солона, оселедці солоні, риба копчена, пресерви);

– 10 консервних заводів і цехів забезпечують випуск близько 5 тис.тонн консервів (продукти перероблення овочів: консерви з томатів, соуси і кетчупи, консерви овочеві закусочні, салати, консерви овочеві натуральні, маринади овочеві, консерви обідні, соки, напої; продукти перероблення м’яса: консерви м’ясні, з м’яса птиці, м’ясорослинні, продукти перероблення фруктів: консерви фруктові натуральні, компоти плодово-ягідні, консерви фруктові концентровані, соки фруктові, плоди і ягоди протерті або подрібнені, маринади фруктові).

– 19 розливають 745 тис.дал безалкогольних напоїв і 854 тис.дал мінеральних вод;

– 49 виробляють інші продовольчі (м’ясо, висівки, крупи, олія, оцет, згущене молоко, сир, казеїн, масло, насіння смажене соняшникове) і непродовольчі товари (столярні, швейні, залізобетонні вироби, металоконструкції, пиломатеріали, тротуарна плитка, вікна, двері, склопакети, бетон, тара, ПЕТ-пляшки, цегла тощо).